دانه کنجد سرشار از چربی، پروتئین، کنجد را با چی بخوریم مواد معدنی، ویتامین ها و فیبر غذایی است.
روغن کنجد که از روشهای سنتی تولید روغن به دست میآید، سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع، ویتامینهای محلول در چربی، اسیدهای آمینه و غیره است.
مطالعات نشان داده است که دانههای کنجد حاوی ۲۱.۹ درصد پروتئین و ۶۱.۷ درصد چربی و سرشار از مواد معدنی هستند.
دانه های کنجد سرشار از مواد مغذی هستند و به عنوان یک “بانک مواد مغذی همه منظوره” و “تاج هشت دانه” شهرت دارند.
پروتئین موجود در کنجد یک پروتئین کامل است مریم گلی که نسبت اسید آمینه ضروری آن بسیار شبیه به بدن انسان است.
پروتئین کنجد سرشار از تنوع است، به طور عمده شامل گلوبولین، پروتئین شفاف، پروتئین الکلی و گلوتنین، که گلوبولین دارای بیشترین مقدار و پروتئین الکلی کمترین مقدار را دارد.
کنجاله کنجد، محصول فرعی فرآوری کنجد، نیز حاوی حدود 50 درصد پروتئین است.
قابلیت هضم پروتئین در شرایط آزمایشگاهی ایزوله پروتئین کنجد با استفاده از سیستم های آنزیمی پانکراتین پپسین نشان داد که ایزوله پروتئین کنجد 57/89 درصد قابلیت هضم دارد.
ارزش بالای قابلیت هضم پروتئین در شرایط آزمایشگاهی نشان داد که پروتئین ایزوله کنجد می تواند برای غنی سازی و به عنوان مکمل در برخی از سیستم های غذایی استفاده شود.
به ویژه در کشورهای در حال توسعه که مرکز فروش دستگاه تست قند خون رایگان کمبود پروتئین یک چالش بزرگ بهداشتی برای کودکان است.
مطالعات مربوطه نشان داده است که پپتیدها نه تنها توسط مواد مغذی که باعث رشد و نمو می شوند مورد استفاده قرار می گیرند، بلکه برای تنظیم و سلامت ارگانیسم نیز مهم هستند.
در کشورهای آسیایی، مزایای سلامتی دانه کنجد سیاه محصولات کشاورزی استان گلستان بیشتر از کنجد سفید به دلیل سایه های مختلف پوسته دانه در نظر گرفته می شود.
- منابع:
- تبلیغات: